2012-04-18 09:42:10• hírek • MTI

Barcelona, emlékezz 2009-re!

Az elmúlt évek egyik "slágerpárharcát", azaz a Chelsea-Barcelona összecsapást rendezik meg szerdán a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A sorozat történetében ötödször találkozik egymással ez a két csapat az egyenes kieséses szakaszban, s az angolok csak egyszer, a 2005-ös nyolcaddöntőben tudták elbúcsúztatni a katalán sztárcsapatot. A legemlékezetesebb párharcot ugyanakkor a 2009-es elődöntőben vívták egymással, akkor az első mérkőzésen, Barcelonában gól nélküli döntetlen született, míg a visszavágón 1-1-re végeztek a csapatok úgy, hogy Andrés Iniesta a 93. percben lőtte a Barca továbbjutását jelentő gólt. A találkozó óriási botránnyal ért véget, ugyanis a Chelsea-játékosok több büntetőt is számon kértek a norvég Tom Övrebo játékvezetőn. Az eset után több Chelsea-futballistát is eltiltottak.

Az angolok mostani keretében nyolc, a címvédő spanyolokéban pedig kilenc olyan játékos található, akik az akkori párharcban is érintettek voltak.

A találkozó egyik legnagyobb kérdése az lehet, hogy a brit együttes védői meg tudják-e állítani a háromszoros aranylabdás Lionel Messit, aki legutóbbi 14 tétmérkőzésén 26-szor volt eredményes!

Barca-öröm, Chelsea-bánat 2009-ből

A Chelsea kilenc év alatt hatodik BL-elődöntőjére készül, de eddig csak egyszer, 2008-ban jutott be a fináléba, ahol azonban vereséget szenvedett a Manchester Unitedtől. Érdekesség, hogy a két vezetőedző a 2000-es negyeddöntőben még a pályán nézet "farkasszemet egymással": Roberto Di Matteo a Chelsea-ben, Josep Guardiola pedig a Barcelonában. A mostaniak közül katalán oldalon Carles Puyol és Xavi már akkor is játszott, igaz, utóbbi csak az első találkozón kapott lehetőséget.

Ők szinte biztosan ott lesznek a pályán szerda este is, ellentétben David Luizzal és a nyáron épp a Barcelonától igazolt Oriol Romeuval - már ami az angol csapatot illeti. De ott lesz a pályán John Terry, aki nemrég bordáját törte. A vendégeknél Seydou Keita és a régóta sérült David Villa hiányzik majd, de immár a csapatattal edz a hosszú hónapokat kihagyó Ibrahim Afellay.

Bajnokokl Ligája elődöntő, első meccs:
Chelsea - Barcelona 21.45 DigiSport.hu, TVR1, DolceSport

A várható kezdőcsapatok:
Chelsea:
Cech - Ivanovic, Terry, Cahill, Cole - Essien, Lampard, Ramires - Mata, Drogba, Kalou
FC Barcelona:
Valdes - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Puyol - Keita, Xavi, Busquets - Sanchez, Messi, Iniesta

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: